Bacterii autotrofe


  1. Nutriție autotrofă și heterotrofă - Wikipedia
  2. Organisme heterotrofe: care sunt acestea, caracteristici și importanță | Energie regenerabilă verde
  3. Pachet detox snep

Bacterii autotrofe heterotrofe se impart in: saprofite, care utilizeaza materie organica moarta; parazite care se dezvolta in corpul animalelor si al organismelor vegetale. Din punct de vedere al rolului pe care l are oxigenul in dezvoltarea lor se bacterii autotrofe distinge urmatoarele categorii de bacterii heterotrofe saprofite: aerobe, care au nevoie de oxigen liber; anaerobe, care folosesc oxigenul din compusi chimici pentru procesele metabolice; facultativ aerobe, ce pot folosi att oxigen molecular ct si cel legat chimic.

Mineralizarea substantelor organice de catre bacterii se realizeaza in procese de degradare si sinteza, care au drept scop realizarea de produsi necesari constructiei materiei celulare proprii, ct si producerii energiei necesare vietii microorganismelor.

Aceasta energie se produce in cadrul respiratiei celulare, care nu este altceva dect un sir de dehidrogenari si combinari a hidrogenului rezultat cu oxigenul liber, in cazul respiratiei aerobe, sau cu alte substante, cum ar fi ionii sulfat, azotat, in cazul respiratiei anaerobe. Procesele metabolice in urma carora materiile organice bacterii autotrofe utilizate pentru miscare, biosinteza si crestere sunt de doua tipuri: procese de dezasimilatie, exoterme, care elibereaza bacterii autotrofe in urma degradarii substantelor din mediu; procese de asimilatie, endoterme, in care se sintetizeaza componenti celu-lari.

jus detox maison blender remedii de vierme pentru copii

Intensitatea acestor procese in cazul microorganismelor este mult mai mare dect in cazul organismelor superioare, potentialul metabolic al microorganismelor din cei 25 de cm superficiali ai solului de pe suprafata unui ha fiind echivalent cu cel al ctorva zeci de mii de oameni.

Aproape orice substanta din mediu, organica sau anorganica, din care se poate obtine energie, este accesibila metabolismului bacterian. Exista microorganisme care pentru sinteza constituentilor celulari pot folosi substante lipsite de orice inrudire structurala cu componentele chimice bacterii autotrofe celulei, sau care sunt chiar toxice, putnd folosi substante si materiale care acopera o gama larga de structuri chimice, incepnd cu acizii formic, acetic oxalic si sulfuric si terminnd cu fenoli, asfalt, parafine, bacterii autotrofe din petrol, bacterii autotrofe, cauciuc, lemn, antibiotice.

detox colon cum să tratament pentru viermi umani

Energia produsa in procesul de dezasimilatie este utilizata in procesele de asimilatie pentru biosinteza, in urma careia se inregistreaza cresterea celulei. Aceasta crestere nu are loc la infinit, ci se intrerupe la un moment dat, cnd se produce diviziunea.

scapă de papilomele de negi tablete de helmint

Aceasta multiplicare se produce atunci cnd raportul dintre volumul celulei si suprafata prin care se face adsorbtia substantelor nutritive si eliminarea produsilor de dezasimilatie atinge o valoare critica.