Ciuperci rascovi


Taxonomie[ modificare modificare sursă ] Râșcovul este cunoscut de mult.

ciuperci rascovi pastilele warnin pentru viermi

Astfel o frescă în fostul orașul roman Herculaneum îl descrie, fiind una dintre cele mai vechi piese de ilustrare a unei ciuperci în artă. Înmicologul german Otto Kuntze a creat taxonul nou lactifluus pentru acest soi în volumul 2 ciuperci rascovi publicației sale Revisio generum plantarum:vascularium omnium atque cellularium multarum secundum leges nomenclaturae internationales cum enumeratione plantarum exoticarum in itinere ciuperci rascovi collectarum din[10] înainte ce micologul englez Samuel Frederick Gray l-a redenumit sub numele actual în lucrarea sa The Natural Arrangement of British Plants din La sfârșitul perioadei de maturizare capătă formă de cupă.

ciuperci rascovi renox renal detox catena

Cuticula portocalie este lucioasă și lipicioasă pe vreme umedă, niciodată unsuroasă, purtând pe suprafață dungi vizibile concentrice într-o nuanță ciuperci rascovi deschisă sau mai închisă, la bătrânețe adesea verzuie. Lamelele: sunt dese, subțiri și nu prea înalte, bifurcate, precum puțin decurente în lungul piciorului de culoare portocalie până portocaliu înfocat, la atingere ciuperci rascovi.

Piciorul: are o înălțime de 3, cm și o lățime de ,5 cm, fiind cilindric, bont, subțiat la bază, mai întâi plin, apoi gol în interior.

Suprafața lui este de culoarea cârnii de somon, adesea oară pătată, mai departe sunt vizibile mici gropițe ale căror fund este mai închis la culoare. Carnea: este compactă dar fragedă, în interior palidă, spre cuticulă de un portocaliu puternic.

ciuperci rascovi cheloo omu gnom

Când este ruptă, emană mult suc gros portocaliu-aprins. Buretele are gresia răspândită miros fructuos și gust dulce.

ciuperci rascovi oxyuris vermicularis shqip

La contact cu aerul capătă o culoare verzuie care dispare după scurt timp. Laptele: ciuperca emită la tăiere un suc lipicios, viu roșu-portocaliu ca de morcovi care devine mai târziu gri-verzui.

Caracteristici microscopice: are spori rotunjori până ușor elipsoidali, hialini translucizicu o rețea incompletă de riduri și o mărime de 7,5—9.

ciuperci rascovi îndepărtarea verucilor genitale criofarm

Coloritul pulberii lor este crem. Cistoidele ciuperci rascovi albastru închise la adăugare de sulfovanilină.

Culegeți-vă ciuperca dorită de mai sus! Râșcovul delicios Lactarius deliciosus Lactarius deliciosus by Bartoloměj Moro Au sosit ploile; vremea s-a răcit Ciuperca la care m-aș opri azi, este una "arhicunoscută", Râșcovul delicios Lactarius deliciosus. Întâlnită sub mai multe denumiri populare, ciuperci rascovi care aș aminti: Pita lui Dumnezeu, Ciuperca de pin, Râșcovi, Opintici Originară din Europa, s-a răspândit pe tot globul ca și specie introdusă, astfel încât în zilele noastre o regăsim chiar și în Noua Zeelandă