Distribuție geografică


distribuție geografică

Organele Provinciei Autonome Voivodina sunt: AdunareaConsiliul Executiv și organele provinciale ale administrației. Datorita faptului ca in Voivodina, româna a devenit destul de recent limbă oficială, există anumite probleme în sincronizarea organelor puterii.

2020 MERITUL MANNI GROUP MERITĂ DE A FI SPUS.

Alte dificultăți sunt provocate de distribuție geografică mic de membri ai minorității românești în jur de Deși în trecut învățământul în limba maternă pentru distribuție geografică români a putut fi asigurat în mai distribuție geografică instituții școlare, în prezent numărul s-a redus la câteva zeci de școli generale și 2 licee.

La nivel superior se studiază în limba română doar la facultatea de Filologie a Universității din Novi Sadînsă în prezent de români din Voivodina studiază în limba maternă la universitățile din România.

Săptămânalul Libertatea și câteva reviste cum ar fi Tradiția reprezintă presa scrisă în limba română. Câteva posturi de radio transmit programe românești, printre care se numără Radio Novi Sad și Multiradio. Zilnic sunt transmise jurnale de știri și emisiuni destinate publicului românesc la TV Novi Sad 2. Există câteva case de editură în limba română, precum și câteva teatre de amatori. Anual se organizează festivale pentru promovarea obiceiurilor românești.

Minoritatea românească este concentrată în districtul Banatul de Sudunde reprezintă distribuție geografică doua naționalitate ca mărime cca.

Distribuția geografică și statutul limbii maghiare

Statut juridic in Ucraina[ modificare modificare sursă ] Principalele comunități de vorbitori de română sunt concentrate în regiunile CernăuțiOdessa și Transcarpatia.

În regiunea Cernăuți, ținând cont că minoritățile românească distribuție geografică moldovenească care sunt discriminate oficial prin împărțirea lor artificială strâng aproape În părțile Ucrainei unde românii constituie o proporție importantă distribuție geografică populația locală districte ale provinciilor CernăuțiOdesa și Transcarpatialimba română se învață în școli distribuție geografică prima limbă și există ziare și emisiuni de televiziune și radio în română.

În Odesa există programe de radio în limba română și instituții de învățământ cu predare în limba română, însă drepturile moldovenilor care reprezintă o minoritate importantă aici nu sunt respectate în totalitate. La 28 mai s-a deschis la Cernăuți un consulat al României.

Pentru prima oară România a deschis un consulat la Cernăuți în Austro-Ungariacare s-a desființat însă ulterior în la intrarea României distribuție geografică Primul Război Mondial.

distribuție geografică

În prezent Romeo Sandulescu este consulul general al României la Cernăuți. Până în prezent, limba română a fost declarată limbă oficială în raionul Herța, Tiaceu, precum și în mai multe sate din Regiunea Cernăuți și Regiunea Transcarpatică. Din anul dupa rasturnarea de guvern, toate legele cu privire la minoritatile nationale au fost anulate.

Tehnologia ALS este o alternativă eficientă la controlul buruienilor din sfecla de zahăr, și o evoluție importantă în producția de sfeclă de zahăr. Citiți mai mult Sfecla tropicală Sfeclele tropicale sunt extra rezistente la condiții extreme, precum seceta, temperatura, ploile abundente și bolile exotice. Pentru a dezvolta o reacție mai bună la astfel de condiții distribuție geografică, SESVanderHave a investit mulți ani în diverse terenuri de testare din India. Citiți mai mult Bio-ethanol Sfecla de zahăr este astfel o adevărată sursă de energie și, ca actor global inovator, SESVanderHave este de asemenea un pionier în cercetarea rolului sfeclei de zahăr în fabricarea de bioetanol. Această distribuție geografică influențează soiurile noastre de sfeclă de zahăr.

Statut juridic în alte țări și în organizații[ modificare modificare sursă ] Româna este de asemenea o limbă oficială sau administrativă în diverse comunități și organizații regionale și internaționale precum Uniunea Latină sau Uniunea Europeană — aceasta distribuție geografică urmă începând cu Valea Timocului[ modificare modificare sursă ] Vlahilor din Valea Timoculuivorbitori de limbă română, nu le sunt conferite drepturi deși numără aproximativ Statisticile și politica guvernului distribuție geografică comit o segregație între românii din Voivodina și cei din Valea Timocului.

România încearcă de un timp încoace să deschidă un consulat la Bor, însă autoritățile sârbe nu au permis acest lucru.

Traducere "distributie geografica" în engleză

Ungaria[ modificare modificare sursă ] Datorită calității Ungariei de stat de drept garantat prin aderarea la Uniunea Europeană aici românilor le sunt oferite drepturi depline. Foaia românească este oxiuros tratamiento en ninos publicație în limba română.

distribuție geografică

Radio-Televiziunea Maghiară are o redacție în limba română, și transmite 25 de minute în limba română săptămânal pe canalul 1, cu reluare pe canalul 2. Există și câteva lăcașe de cult românești.

Cercetarea si Inovarea Noastra

Muntele Athos[ modificare modificare sursă ] Muntele Athos este un stat monastic, aflat sub suveranitate grecească, centru al Ortodoxiei mondiale. Pe această peninsulă serviciul religios este oficiat în cinci limbi: greacă, română, sârbă, rusă și bulgară. Serviciul român este efectuat în schiturile Prodromu și Lacude către 64 de călugări.