Giardia simptome, Giardia - ce este si cum se transmite - Synevovet


Giardia - ce este si cum se transmite Ce este Giardia? Giardia este un parazit al sistemului digestiv, mai precis al intestinului subtire.

giardia simptome

Exista foarte multe specii de Giardia cunoscute pana in prezent, cea mai importanta fiind Giardia intestinalis sinonime: Giardia duodenalis, Giardia lamblia. Acest parazit se prezinta sub 2 forme: 1.

Articole similare

Forma vegetativa trofozoit caracterizata prin prezenta unui disc adeziv ventral ventuza cu ajutorul caruia Giardia se ataseaza de mucoasa intestinului subtire. Forma chistica chist de Giardia.

giardia simptome

Chisturile de Giardia au forma ovalara forma unui ou si sunt importante pentru ca prin intermediul lor se realizeaza transmiterea Giardiei de la o gazda la alta. Cum se transmite Giardia?

Giardioza: cauze, simptome si tratament

Boala transmisa de parazitul Giardia se numeste Giardioza si este o zoonoza se poate transmite de la om la om, animal la animal sau animal la om. Giardia se poate transmite prin: contact direct - absenta spalatului pe maini, lipsa igienei, atingerea gurii dupa ce s-a atins un obiect contaminat cu Giardia sunt cauzele cele mai des intalnite la oameni, in special la copii mici.

giardia simptome

Puiutii de caine sau pisica explorand mediul inconjurator prin miros si atingere, intra in contact cu diferite giardia simptome sau chiar cu materiile fecale de la alte animale care pot fi contaminate cu Giardia. Giardia este un parazit foarte rezistent in special in conditii de umezeala.

giardia simptome

Chisturile de Giardia, in mediu umed, pot rezista pana la 3 luni la temperatura de 18°C. Cum se manifesta Giardia?

giardia simptome

Care sunt semnele clinice ale Giardiei? Tineretul copii, puii de caine, giardia simptome sau alte animale este cel mai sensibil la infestarea cu Giardia. La animalele infestate cu Giardia se pot intalni urmatoarele semne clinice: diaree acuta sau cronica care uneori poate fi sangvinolenta; deshidratare.