Sistem excretor


Sistemul excretor aparat urinar : anatomie, fiziologie, boli urologice- ce organe compun sistemul excretor sistem excretor sistem excretor rol au rinichii — care este structura aparatului excretor — afectiuni aparat urinar urologie — tot ceea ce trebuie să stii despre aparatul urinar- cum functioneaza corpul nostru SISTEMUL EXCRETOR explicat pe înțelesul tuturor Sistem excretor aparat urinar sau aparat excretor înseamnă rinichi, uretere, vezica urinară și uretra.

Что я. -- спросил. Если бы он задал этот вопрос одной из информационных машин города, он бы заранее знал, каков будет ответ. В общем-то, он частенько так поступал, и они всегда отвечали: Вы -- человек. Но теперь он имел дело с разумом совершенно иного порядка и не было никакой необходимости в семантической тщательности.

Cum sunt alcătuite aceste componente ale corpului uman? Ce rol au și cum îl duc la îndeplinire? Sistemul excretor aparatul excretor — noțiuni de bază Principala funcție a sistemului excretor este de a prelua toxinele din sânge și a le elimina din organism.

Dar cum face sistemul excretor acest lucru?

SISTEMUL EXCRETOR: anatomie, fiziologie, boli

Sângele care irigă rinichii conține toxinele. Rinichii funcționează ca o fabrică în miniatură: preiau anumite substanțe din sânge toxine și alte substanțe aflate în exces și o anumită cantitate de apă și fabrică urina.

  • Немедленно.
  • Les parasites streaming gratuit

În 24 ore rinichii filtrează adică epurează de toxine aproximativ litri de sânge. Asta nu înseamnă că volumul de sânge din corp este așa de mare, ci doar că, în 24 ore, același volum trece de mai multe ori prin rinichi și este curățat.

Rinichii returnează organismului în sistem excretor de sânge cea mai mare parte din acest volum. De fapt, returnează un sânge filtrat.

Observăm că rinichiul are un rol esențial în controlul volumului de sânge din vase. Dacă nu reușește să elimine cei 1,5 litri urină zilnic, atunci volumul de sânge din vase va conține suplimentar o cantitate de 1,5 litri de lichid. Efectul va fi creșterea tensiunii arteriale.

Excreția

Se ocupă, deci, nu doar cu excreția eliminarea toxicelor, dar și cu conservarea substanțelor utile corpului nostru. Sistemul excretor: anatomie și fiziologie Rinichi Avem 2 rinichi situați în abdomen, de o parte și de alta a coloanei vertebrale lombare.

Din cauza acestei poziționări a rinichilor putem face confuzie între durerea lombară și durerea de cauză renală. Forma rinichiului este cea a unei boabe de fasole, cu o indentație adâncitură pe una din laturi, numită hil.

hpv oropharyngeal cancer recurrence hpv cancer in male

Prin această zonă sistem excretor și ies din rinichi: —artera renală — aduce sângele la rinichi de la o arteră mare artera aortă —vena renală — transportă sângele de la rinichi spre o venă mai mare vena cavă -ureterul — conduct de transport al urinei formată în rinichi, către vezica urinară Rinichii sistem excretor toxicele și reglează compoziția sângelui mențin normale constantele sângelui cu ajutorul nefronilor. Nefronii sunt cei care procesează toată cantitatea de sânge ce trece prin rinichi.

Sistem excretor

sistem excretor Fiecare rinichi conține ,3 milioane de nefroni, situați în corticala și medulara renală vezi fig Structura nefronului este complexă și până ce sângele parcurge nefronul se elimină din sânge și se reabsorb în sânge toate substanțele cărora rinichiul trebuie să le mențină echilibrul. Nefronul nu este deci o singură celulă. Este o mică uzină compusă din 2 structuri mari: glomerul și tubi uriniferi. În glomerul un ghem de vase de sânge subțiri adunate într-o capsulă are loc filtrarea sângelui.

Rezultă o urină primară ce coboară prin tubii uriniferi. Tubii uriniferi: tub contort proximal, ansa Henle, tub contort distal.

  • О нет, не так как ты: это не первая моя жизнь.
  • Cancer de uretra

De-a lungul tubilor uriniferi se produc reglaje fine de reabsorbție în sânge a unor substanțe ce nu trebuie pierdute. Fiecare componentă a nefronului are un rol bine stabilit pentru sistem excretor obține compoziția finală a urinei și a păstra totodată echilibrul componentelor din sânge homeostazie. Sistem excretor aparat urinar : anatomie Ureter Ureterul este un tub cu perete muscular și un diametru de mm, care leagă rinichii de vezica urinară.

Musculatura ureterului se contractă ritmic și împinge urina formată în rinichi, către vezica urinară. Calculii formați uneori în rinichi se blochează adesea în ureter provocând colica renală. Sistem excretor aparat urinar : anatomie Vezica urinară Vezica primește urina produsă de rinichi și poate depozita aproximativ — ml urină.

ceai de secara pentru viermisori forum de medicamente preventive parazitare

Peretele vezicii este format din straturi de fibre musculare care sunt numite colectiv mușchi detrusor. Contracția mușchiului detrusor este sub comanda sistemului nervos. Schema de tratament cu giardiaza acestei contracții vezica poate fi golită atunci când vine reflex comanda prin fibrele nervoase.

În partea inferioară, vezica se deschide în uretră.

Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă.

Sistem excretor aparat urinar : anatomie Uretra Mult mai scurtă la femeie decât la bărbat, uretra este conductul de eliminare a urinei la exteriorul corpului. La capătul dinspre vezică există sfincterul uretral intern împiedică urina sistem excretor ajungă în uretră în pauzele dintre micțiuni. La capătul extern există sfincterul uretral extern care împiedică eliminarea urinei la exterior când nu dorim acest lucru. Sfincterele sunt alcătuite tot din fibre musculare circulare.

Compoziția chimică a urinei Sistemul excretor este format din rinichi și căile urinare tubi colectori, calice mici, calice mari, bazinet, uretre, vezică și uretră. Rinichii sunt așezați în cavitatea abdominala, de o parte și de alta a coloanei vertebrale, în regiunea lombară. Nefronul este unitatea anatomica și funcțională a rinichiului; în alcătuirea acestuia intra doua părți: corpusculul renal și un sistem tubular.

Contracția acestor sistem excretor face ca sfincterele să fie ca niște porți închise atunci când nu se comandă elberarea urinei. Sistemul excretor: afecțiuni Litiaza renală sau calculi renali — calculii renali pot avea numeroase cauze și pot afecta orice porțiune a tractului urinar, de la rinichi până la vezica urinară.

warts treatment vaccine human papillomavirus vaccine age limit

Cel mai frecvent, calculii renali se formează când urina devine prea concentrată, permițând mineralelor să sistem excretor cristale care se lipesc unele de altele. Urolitiaza reprezintă formarea de calculi de acid uric atunci când acesta este sistem excretor exces în sânge hiperuricemie, guta Litiaza vezicală — calculi formați direct în vezică sau migrați din rinichi Infecția tractului urinar — care poate afecta oricare dintre porțiunile tractului urinar: rinichi, uretere, vezica urinară sau uretra.

Ca orice infecție, se însoțește de inflamație și poate evolua grav până la septicemie. Nefrita — presupune inflamație apărută la nivelul rinichilor; cauza inflamației poate fi expunerea rinichiului la toxice, o infecție sau o boală autoimună de exemplu, lupus eritematos Insuficiența renală — spunem că s-a instalat atunci când rinichii nu-și mai pot îndeplini obligația de a elimina toxicele produși de metabolism și nici surplusul de apă din organism.

vaccinarea împotriva virusului papilom preț condilom la o femeie de ce

Cantitatea de urină eliminată pe 24 ore scade sub ml și se pune problema dializei.